Stigende efterspørgsel på kød presser bæredygtigheden
12 marts 2012

Forbrugerne i Europa og mange andre steder i verden vil have kød, æg og mælk med hjem i indkøbskurven.

Det betyder, at efterspørgslen på kød, mælk og æg på verdensplan er tredoblet de seneste fire årtier og forventes yderligere fordoblet inden 2050, skriver Københavns Universitet.

Efterspørgslen medfører en kraftig belastning på miljø og klima. Derfor skal et nyt stort europæisk forskningsprojekt, 'ReUseWaste', på Københavns Universitet de kommende år finde innovative løsninger og teknologier, der kan håndtere de enorme mængder af belastende husdyrgødning, som produktionen fører med sig.

»Ambitionen med forskningsprojektet er at generere ny viden, der kan hjælpe jordbruget med at bidrage til et langt mere ressourceeffektivt samfund. Presset på klodens ressourcer er i dag stærkt stigende, så der er ingen tvivl om, at vi skal tænke innovativt for at kunne forsætte en fremtidig bæredygtig jordbrugsproduktion – det vil være altafgørende for den fremtidige fødevare- og energisikkerhed på globalt plan,« fortæller projektleder for ReUseWaste, professor Lars Stoumann Jensen fra Institut for Jordbrug og Økologi på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Læs også: Du spiser dobbelt så meget kød som din oldefar

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.