En undersøgelse fra World Cancer Research Fund (WCRF) viser, at et begrænset indtag af salt mad, såsom bacon, brød og morgenmadsprodukter, kan minimere risikoen for at udvikle mavekræft. Udover at råde folk til at være varsom med saltbøssen, efterlyser undersøgelsen også en bedre mærkningsordning på fødevarerne.
Det skriver BBC News på deres hjemmeside.
I England hvor undersøgelsen er lavet, kan hvert syvende tilfælde af mavekræft ifølge WCRF undgås, hvis folk holdt sig til de daglige guidelines. Ifølge dem, skal man ikke spise mere end seks gram salt om dagen, men undersøgelsen viste at det gennemsnitlige indtag i England lå på 8,6 gram salt om dagen. Der er omkring 6.000 tilfælde af mavekræft om året i England. 800 af dem kunne være undgået, hvis alle overholdt de anbefalede daglige doser.
Kræft i maven kan være svært at behandle, fordi det i mange tilfælde først opdages sent. Derfor er der endnu mere brug for at skære ned på saltforbruget, siger forskerne bag undersøgelsen. Udover at være årsag til kræft, kan et højt indtag af salt også være årsag til hjertekarsygdomme og slagtilfælde.
Læs også: Mænd spiser alt for meget salt