Annonceinfo

Kærlighed

Kærlighed

I et nyt tema forsøger videnskab.dk at kaste lys over, hvad kærligheden er, og hvorfor den er så dragende.

Vi ikke kan undvære kærligheden, men vi ved stadig ikke rigtigt, hvad det er, der sker, når vi bliver forelskede. Derfor forsker neurologer, biologer og antropologer for øjeblikket intensivt i kærlighedens væsen.

Seneste artikler om emnet: Kærlighed

Udgiv indhold
 • Hjerteskærende: Abe beskytter sin døende kæreste

  En han-silkeabe er blevet filmet, mens den tog sig af sin døende kæreste. Hunnen lå såret på jorden i to en halv time, inden hun døde i sin udkårnes arme. Forskerne er forbløffede over abens adfærd.
 • Kan man lave en kur mod ulykkelig kærlighed?

  Tænk, hvis man kunne blive kureret for kærlighedssorger og håbløs forelskelse. Netop sådan en kur mener en gruppe engelske forskere at være på sporet af - men er det moralsk rigtigt at behandle mod ulykkelig kærlighed?
 • Derfor fejrer vi Valentins Dag

  Er du en af dem, der mener, Valentins Dag er smagløst amerikansk, og ikke mere end et kommercielt påskud? Så må du tro om igen. Traditionen har rødder i romerske frugtbarhedsfester og britisk poesi.
 • Barnløse par bliver oftere skilt

  Forældrepar, som går i behandling for barnløshed, har op mod tre gange så høj risiko for at ende i skilsmisse, hvis deres anstrengelser ikke munder ud i et barn. Det viser en ny dansk undersøgelse.
 • Vi stiller for høje krav til kærligheden

  TÆNKEPAUSER: Vores krav til kærligheden er urimeligt høje. Vi må nedtone vores store forventninger til den eneste ene og få øjnene op for en mere rummelig form for kærlighed, lyder budskabet i den nyeste tænkepause.
 • Kærlighedshormon sikrer forholdet

  Mænd bliver mere tiltrukket af deres partner end en anden kvinde, hvis de lige har lugtet til hormonet oxytocin, viser en ny undersøgelse. Et snif af kærlighedshormonet øger aktiviteten i hjernens belønningssystem.
 • Derfor er piger uenige med forældre om valg af kæreste

  Det er helt naturligt, når forældre foretrækker andre livsledsagere til deres børn end børnene selv. Det viser ny forskning.
 • Vores hjerner vil have romantiske film

  Hjernen er programmeret til at finde mening i romantiske film om forhold, mener danske filmforskere. Evnen til at knytte bånd til andre mennesker har nemlig været central for vores arts overlevelse.
 • Hvorfor har vi mest lyst til sex om sommeren?

  Et par veninder har spurgt videnskaben, hvorfor de har mest lyst til at dyrke sex i de varme sommermåneder, og om andre mennesker har det på samme måde.
 • Kan man gå gennem livet uden at blive forelsket?

  De fleste kender den krilrende følelse af forelskelse. Bortset fra de få kynikere, som påstår, at de aldrig har været forelskede. Men kan det overhovedet lade sig gøre at gå gennem livet uden at forelske sig?
 • Derfor gør kærlighed dig uovervindelig

  Når du er forelsket, føler du, at du svæver på en lyserød sky - du føler dig måske høj af kærlighed og kan ikke tænke på andet end din udkårne. Denne video forklarer, hvorfor du reagerer sådan på forelskelsen.
 • Kys kæresten foran fremmede og få sunde børn

  Et studie af monogame fugle viser, at de bedst tager sig af deres afkom, hvis de hele tiden viser omverdenen, at de ’hører sammen’. Det samme gælder sandsynligvis for mennesker.
Annonceinfo

Mest sete video

Annonceinfo
Annonceinfo
 
Annonceinfo