Annonceinfo

Alexander Skarsgård – sexet svensk superstjerne i Battleship

Emner:

Svenskerne har stemt ham Sveriges mest sexede skuespiller fem gange. Og for fans af HBO tv-serierne Generation Kill og True Blood er der ingen tvivl: Jeg taler om Alexander Skarsgård, der er aktuel disse dage i Peter Bergs Battleship.

Battleship lokker ikke med udfordrende intriger, eftersom den er baseret på et klassisk brætspil fra 1931. Det er dog ikke diskvalificerende i sig selv – blandt de sidste års succesfulde adaptioner finder vi Pirates of the Caribbean-serien, der er baseret på en forlystelse i Disneyland, og Transformers-trilogien, der tager udgangspunkt i et legetøj.

Alligevel må man tænke kreativt, hvis man vil sælge en film baseret på et brætspil. Én strategi er kendte navne, hvoraf Battleship har fire: Liam Neeson, Taylor Kitsch, Rihanna, og Alexander Skarsgård. Neeson har netop været aktuel i den fremragende The Grey (2012), men må få et blogindlæg senere. Rihanna er sanger, og hende har jeg ikke noget at sige om. Og Kitsch skrev jeg om i forbindelse med John Carter, hvor han spiller hovedrollen. Tilbage står Alexander Skarsgård, en blond, bred og 1.93 cm høj skuespiller på 35, der er søn af den svenske skuespiller Stellan Skarsgård.

Jeg spår Alexander bliver Hollywoods første mandlige svenske sex-ikon – hvis han ikke allerede står der. En svensk kvinde har allerede besteget tronen, nemlig Greta Garbo. Og Alexander er ikke den første mandlige svenske skuespiller, der gør sig bemærket. Vi kender Max von Südow fra Invasion of the Body Snatchers og en lang række amerikanske blockbusterfilm siden da, Peter Stormare var med i blandt andet Cohen-brødrenes Fargo og senest er Mikael Persbrandt på vej mod stjernerne efter Susanne Biers Hævnen, der vandt en Oscar sidste år (Persbrandt kommer i de næste to Hobbitten-film). Men Alexander Skarsgård er anderledes.

Han har nemlig star quality. Ja, han kan også spille, hvilket han slog fast med rollen som The Iceman i den sarkastiske og dystopiske anti-krigs-tv-serie Generation Kill (2008), hvor han er den mest velskrevne og bedst-spillende figur (det er nu uretfærdigt, eftersom de alle er forrygende godt skrevet og spiller godt). Her fik han taletræning og lært den amerikanske accent, hvorefter vi vampyr-elsker fik fornøjelsen af Alexander som vampyren Eric Northman i True Blood (2008-), der nu er i sin fjerde sæson.

Alexander søgte hovedrollen som vampyren Bill, men fik birollen som good-bad vampyren Eric, der er en tusind år gammel svensker. I serien er svensk i øvrigt det oprindelige vampyrsprog (!). Og mens Bill er den sexede mandlige hovedrollen i første sæson, bliver Eric sexy lead i de øvrige sæsoner. Det skyldes dels publikums smag for good-bad bad boys, men især hans star charisma og overbevisende skuespil.

Alexander er meget mere end en succesfuld tv-skuespiller. I Rod Luries 2011 remake af Straw Dogs (originalen er fra 1971) forvandler han en uinteressant voldtægtsmand til en (sorry for at gentage mig) sexet og tiltrækkende skurk. Vi forstår, hvorfor filmens kvindelige hovedperson Amy overgiver sig, for i Skarsgårds fortolkning er skurken Charlie blevet ambivalent og fascinerende.

Man kan også nyde Alexander Skarsgård i Lady Gagas musikvideo (2009) til Paparazzi, hvor han bliver .... dræbt! Se selv.

Hvis han vil, ender Alexander Skarsgård på Hollywoods evige stjernehimmel. Han ser lige så godt ud som Robert Redford, han er højere end Brad Pitt, han har (næsten) ligeså meget karisma som Tom Cruise, og han spiller (i hvert fald i Generation Kill) lige så godt som en ung Jack Nicholson. Om han kan være karakterskuespiller som Al Pacino mangler vi stadig at se. Og det er nok ikke de kvaliteter, der bliver trukket på i Battleship.

 

(Foto: Alexander Skarsgård som Stone Hopper i Peter Bergs Battleship (2012). Copyright United International Pictures.)

Seneste blogindlæg

Udgiv indhold

Rikke Schubart

Blogger om:

Jeg blogger om Hollywoods film, om underholdning og kvalitet, om stjerner og instruktører og alt hvad dertil hører.

Andre bloggere i Filmbloggen:
Heidi Philipsen
Annonceinfo

Seneste kommentarer

Annonceinfo