Annonceinfo

1 minuts foredrag og officiel åbning

Det var kun formiddagen der i dag var afsat til videnskabelige foredrag, eftermiddagen var afsat til den officiel åbning. Faktisk er vi lige nu midt i den officielle åbning, hvor vi har hørt tale på tale af bl.a. præsidenten for den Internationale Astronomiske Union, borgmesteren for Rio, guvanøren for Rio, videnskabsministeren for Brasilien osv. Jeg må dog indrømme, at jeg har oplevet det der var mere oprivende og jeg har derfor sat mig ned bagerst i salen for at skrive.

Åbningen har dog også budt på en meget godt kulturelt optræden af en danse gruppe fra et nærliggende universitet.

Livet opstod på kometer

Formiddagen bød på tre foredrag; to mere om Solens cyklus og det forlænget minimum; og et om kometer. Det sidste foredrag beskrev, hvordan det er sandsynligt, at kometer har forsynet vores planet Jorden med en stor del af det vand der findes på den, men også at det er sandsynligt, at de tidligste former for liv blev skabt på kometer i vores solsystem.

Tanken er, at det ser ud som om alle forudsætningerne (vand, varme og lidt kemi) var tilstede på kometerne i det tidlige solsystem og da der var mange tusinde kometer, så har vores tidlige solsystem altså haft mange tusinde små laboratorier, hvor naturen har kunne forsøge at skabe liv. På nogle kometerne er det lykkes og nogle af disse kometer har været så været så heldige, at komme forbi den mest bebolige planet i solsystemet, nemlig Jorden.

Videnskabelige plakater

Efter de tre foredrag bød formiddagen på en lang række 1 minuts små præsentationer. På en videnskabelig konference som denne her, bliver de fleste af de videnskabelige præsentationer givet ved, at man medbringer en plakat, en poster, hvorpå man præsenterer sit arbejde og sine resultatet og der er rigtig mange posters til dette møde. Til det symposion som jeg hovedsageligt deltager i, er der alene over 100. Som noget relativt ny er man begyndt at give alle med en poster 1 minut til at præsentere en powerpoint-slide om deres poster.

Jeg har selv en poster med herned og gav derfor i dag en 1 minuts præsentation af den. Ideen er dels, at folk kan få sat ansigt på forskerne bag de forskellige posters, således at de ved, hvem de skal finde for at stille spørgsmål, og dels at giver forskerne en mulighed for, at gøre lidt reklame for deres poster og deres arbejde. Min præsentation om vores planer om at bruge observationer fra Kepler-satellitten til at studere cykluser i andre stjerner gik godt og det var også tydeligt at min poster efter præsentation fik mere opmærksomhed.

Foto: Her sidder jeg sammen med Andre-Nicolas Chene fra Canada (tv).

Seneste blogindlæg

Udgiv indhold

Christoffer Karoff

Blogger om:

Solen er nået til vejs ende i sin 11 år lange cyklus og er på nippet til at springe ind i en ny. Startskuddet er afgørende for, hvor kraftig solaktiviteten bliver, og dermed også for hvordan Jordens klima vil udvikle sig.

Jeg er skribent på Solbloggen
Annonceinfo

Seneste kommentarer

Annonceinfo