Annonceinfo

Blæs dig til dit drømmehus

Brug sommervarmen til at puste sæbebobler. Vi bringer et par opskrifter, en video og en udfordring: Gå i arkitekternes fodspor og vind billetter til Experimentarium.

På videnskab.dk vil vi gerne udfordre dig til at gå arkitekter og bygningsingeniører i bedene:

Kan du med en balje sæbeboblevand og et hjemmelavet sæbeboblejern lave en konstruktion eller et mønster af sæbebobler, der kunne inspirere til at lave et nyt bygningsværk? Det kunne være dit drømmeslot, dit drømmestadion eller noget helt tredje.

Vi laver en lille solskins-sæbeboble-konkurrence, hvor de tre bedste forslag vil blive præmieret med fire billetter til Experimentarium.

Konkurrencen Kan du med en balje sæbeboblevand og et hjemmelavet sæbeboblejern lave en konstruktion eller et mønster af sæbebobler, der kunne inspirere til at lave et nyt bygningsværk? Det kunne være dit drømmeslot, dit drømmestadion eller noget helt tredje. Lav dine egne super-sæbebobler Skynd dig at tage et digitalt foto af dit værk. Send det ind til os på redaktionen@videnskab.dk - gerne med en lille beskrivelse af, hvilke tanker du har gjort dig. Dommer Martin Aggerbeck bag konstruktionen 'Dome blomst'

Hent inspiration i videoen nederst på denne side - og i artiklen om det nye OL-svømmestadion i Beijing: Sæbebobler inspirerer til stor byggekunst.

Men først opskrifterne:

For at komme i betragtning skal forslaget være os i hænde senest tirsdag den 1. juli.

De to sæbebobleeksperter Martin Aggerbeck og Karl-Otto Markussen fra Experimentarium vil vurdere de indsendte forslag.

De tre vindere vil få direkte besked, og vindernes værker vil blive vist på videnskab.dk

 

Seneste fra Kultur & Samfund

 • Er vi virkelig så ens? De nordiske lande i EU

  De nordiske lande siger både 'ja' og 'men' til EU. Men de enkelte lande har meget forskellige forbehold over for det europæiske samarbejde, og grænserne mellem EU-medlemmer og ikke-EU-medlemmer er efterhånden blevet udviskede.
  Bringes i samarbejde med Dansk Selskab for Statskundskab
 • Borgervidenskab er kommet for at blive

  Borgervidenskab - citizen science - er et internationalt fænomen. Det er en måde, miljøorganisationerne kan engagere borgerne i forskningen og en måde, vi kan udforske, opdage og genoprette forbindelsen til naturen og vores omgivelser.
  Bringes i samarbejde med The Conversation
 • Benchmarks og ranglister: Dine forventninger farver din opfattelse af fakta

  Gør borgeroplysning i form af benchmarks og ranglister os klogere på, hvilke offentlige organisationer gør det godt? Ny forskning viser, at mange systematisk fejlvurderer indholdet af den type information, og at det skyldes deres egne forudgående forventninger.
  Bringes i samarbejde med Dansk Selskab for Statskundskab

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.
Annonceinfo

Hvad er lys

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Annonceinfo

Seneste kommentarer

Seneste blogindlæg